What would you like to find?

Лимфодренаж

Научете повече за лимфодренажа и за ползите от него.

За услугата: какво е лимфен дренаж?

Лимфатичният дренаж активира потока на лимфата през лимфните пътища в тялото. Тези пътища са отговорни за събирането и отвеждането на отпадъчните продукти от тъканите на тялото. При нормални обстоятелства по тези канали преминава около 4 литра течност дневно. Лимфната система играе жизнено важна роля в имунната система на организма. Лимфодренажната терапия използва анатомични и физиологични познания за човешката циркулационна система, за да стимулира активността на лифатичните канали. Тази терапия повишава потока на лимфата на критични места и ускорява обмяната на веществата в тъканите.

Най-висококачествената техника

BTL-6000 Lymphastim е апарат от най-ново поколение, които се използва както за терапевтично лечение на лимфоедема на краиниците, така и за подобряване на кръвообращениято в краиниците. Апарата работи на принципа на прекъсната пневматична компресия или така наречената пресотерапия. При терапия краиникът се поставя в надуваем крачол, които после се пълни с компресиран въздух, като процесът се контролира от апарата. Използва се вълна от налягане, която да улесни предвижването на лимфата. Третираната зона е масажирана от пълненето на камерите на апликатора със сгъстен въздух.

Индивидуалните камери на апликаторите се пълнят със сгъстен въздух по предварително зададени интервали, което създава бавно движеща се нежна и ритмична вълна от налягане. Въздухът се изпомпва след края на всеки цикъл.
Множество изследвания показват, че прекъснатата пневматична пресотерапия е изключително ефективен метод при лечение на растроисвто на лимфатичната система. Това е една неразделна част от съвременната рехабилитация.

Работно време

Понеделник
8:00-20:00
Вторник
8:00-20:00
Сряда
8:00-20:00
Четвъртък
8:00-20:00
Петък
8:00-20:00
Събота
неработен
Неделя
неработен

Процедурата помага при:

Артроза
Реконвалесценция
Затлъстяване
Липоедема
Постравматична грижа
Целулит, детоксикация
Синдром на тежки крака
Отпускане след спорт
Теналгия, предотвратява подути вени
Грижи след липосукция, регенерация
Трофични нарушения на кожата
Подагра, възпаление на ставите

За най-добри резултати препоръчваме

1. Onda Coolwaves & Лимфен Дренаж

В комбинация с апарат за отслабване Onda Coolwaves, могат да се постигнат забележителни резултати за отслабване. Третиране на мастните натрупвания с Onda Coolwaves- революционен апарат за топене на мазнини и стягане на кожата от наи-ново поколение. След което препоръчваме 30” лимфен дренаж за по-добра циркулация и отвеждане на отпадъчните вещества от организма. Резултатите са видими още след първата процедура. Комбинацията Onda + лимфен дренаж се препоръчва да се направи 2-4 пъти, а честотата на процедурите е веднъж на 25 дни.

2. TheraGun Elite & Лимфен Дренаж

В комбинация с shockwave системата TheraGun Elite за механично разбиване на мастните натрупвания, след което посредством лимфния дренаж се пречиства тялото от вредни вещества и токсини. Препоръват се 8-10 процедури, по две-три на седмица, с TheraGun Elite+ BTL-6000 Lymphastim за оптимален резултат.

Цени

Лимфен дренаж
30 мин
65 лв
Лимфен дренаж
60 мин
99 лв
Пакет 3 броя
30 мин
183 лв
Пакет 5 броя
30 мин
295 лв
Пакет 8 броя
30 мин
455 лв
Пакет 10 броя
30 мин
550 лв
Пакет 3 броя
60 мин
285 лв
Пакет 5 броя
60 мин
460 лв
Пакет 8 броя
60 мин
696 лв
Пакет 10 броя
60 мин
840 лв
Лимфен дренаж + Thera Gun Elite
45 мин
119 лв
Лимфен дренаж + Thera Gun Elite
90 мин
189 лв
Лимфен дренаж + Onda на 2 зони
50 мин
330 лв
Лимфен дренаж + Onda на 4 зони
70 мин
620 лв
Лимфен дренаж + Onda на 6 зони
90 мин
950 лв
Лимфен дренаж + Onda на 8 зони
120 мин
1120 лв

Често задавани въпроси

Лимфният дренаж е подходяща и изключително благоприятна процедура за Вашето тяло. Посредством лимфния дренаж се активира потока на лимфната течност през лимфните пътища в тялото. Тези пътища са отговорни за събиране и изхвърляне на отпадните продукти от тъканите. При нормални обстоятелства приблизително 4 литра лимфна течност преминава през лимфната система всеки ден. Тя от своя страна играе ключова роля в поддържането на нашата имунна система. Използвайки анатомични и физиологични познания за кръвоносната система на човека вече може да се активира имунната му система чрез лимфен дренаж, което е стъпка към доброто здраве.

Благодарение на съвременната модерна технология BTL-6000 Lymphastim се въздейства върху лимфната система и се постигат прекрасни резултати за Вашето тяло. BTL-6000 Lymphastim работи на принципа на пневматичната пресотерапия. Малки възглавнички се издуват с въздух последователно, започвайки от ходилата и завършват около кръста. Натискът върху тялото е приятен. При тази процедура лимфната течност лесно и бързо намира своя път, така тялото се пречиства от токсини. Препоръчва се добра хидратация след процедурата, за да може по бърз и ефективен начин излишните вещества да напуснат тялото, чрез отделителната система.

Това е добре познат и клинично доказан метод при:

 • При уморени и оточни крайници след края на работния ден
 • Начална фаза на разширени вени
 • При задържане на течности
 • При липса на енергия 
 • При слаба имунна система
 • При пациенти със спортни травми, синини, натъртвания, наранявания
 • Помага за подсилване на регенерацията на тъканите
 • Повлиява целулит, в комбинация с апарат за отслабване Onda CoolWaves
 • При затлъстяване,  в комбинация с апарат за отслабване Onda CoolWaves
 • При затлъстяване, в комбинация с shockwave уред TheraGun Elite
 • След липосукция
 • След хирургични интервенции
 • BTL-6000 Lymphastim има и детоксикиращо въздействие /задържане на течности от хормонален дисбаланс
 • Артроза
 • Диабетна полиневропатия и ангиопатия

Процедурата е изключително приятна. Усещането е като плавен масаж на долните крайници на Вашето тяло. Продължителността на терапията е от 30 мин до 60 мин.

Терапевтът предоставя удобен клин и чорапи за еднократна употреба, с които да се чувствате комфортно по време на процедурата. Пациентът обува специален костюм за лимфен дренаж и е в удобно легнало положение. 

След стартиране на избраната програма, възглавничките на BTL Lymphastim започват да се надуват с въздух в определена последователност (от долна част на краката към корема) и сила, създавайки налягане от 40-60 ммHg. Целта им е да зададат една посока и да стимулират оттичането на лимфата по съдовете – от намиращи се в по-повърхностните части на тялото съдове към регионалните лимфни възли, с цел по-бързо елиминиране от тялото. 

Процедурата не причинява болка. Няма странични реакции. Изключително полезна и ефективна процедура е за всеки човек.

Посъветвайте се с Вашия терапевт каква продължителност е подходяща за Вас. Процедурите са с продължителност 30 мин. или 60 мин.

Предлагат се пакетни предложения на изгодни цени- карта за 3,5,8 или 10 посещения.